zdjecia rodzinne

Duże muszle z ricottą i łososiem


Składniki:

Składniki na 6-8 porcji:
• 250 g makaronu duże muszle De Cecco
• 250 g sera ricotta
• 100 g wędzonego łososia
• 250 g pomidorków koktajlowych Ponti
• 2 ząbki czosnku
• szczypta soli
• świeży tymianek

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Przelewamy zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Ricottę łączymy z pokrojonym drobno czosnkiem, szczyptą soli i posiekanym tymiankiem. Makaron napełniamy ricottą, pomidorami oraz pociętym łososiem. Posypujemy tymiankiem. Podajemy w temperaturze pokojowej.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem