zdjecia rodzinne

Duże muszle z ricottą i łososiem


Składniki:

Składniki na 6-8 porcji:
• 250 g makaronu duże muszle De Cecco
• 250 g sera ricotta
• 100 g wędzonego łososia
• 250 g pomidorków koktajlowych Ponti
• 2 ząbki czosnku
• szczypta soli
• świeży tymianek

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Przelewamy zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Ricottę łączymy z pokrojonym drobno czosnkiem, szczyptą soli i posiekanym tymiankiem. Makaron napełniamy ricottą, pomidorami oraz pociętym łososiem. Posypujemy tymiankiem. Podajemy w temperaturze pokojowej.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami