zdjecia rodzinne

Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym


Składniki:

• 500 g ugotowanych ziemniaków
• 1 jajko
• 300 g mąki pszennej
• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 500 g świeżych pieczarek
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• 3-4 gałązki natki pietruszki
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić na maszynce do mięsa. Dodać mąkę, jajko, zarobić ciasto i podzielić je na cztery równe części. Stolnicę posypać mąką i z każdej części ciasta uformować walec o grubości ok. 3 centymetrów. Następnie pokroić w 3 centymetrowe kawałki i gotować partiami w osolonej wrzącej wodzie przez 3 minuty, aż od wypłynięcia. Odcedzić, natłuścić odrobiną oleju i pozostawić do wystygnięcia.
Pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Osobno na łyżce oleju podsmażyć na złoty kolor gnocchi. Wyłożyć na talerz, dodać podsmażone pieczarki i posypać utartym serem Aldamer. Udekorować listkami natki pietruszki.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem