zdjecia rodzinne

Fit brownie z czerwoną fasolą marki Halina


Składniki:

• 3 szklanki (250 ml) ugotowanej czerwonej fasoli marki Halina
• 3 bardzo dojrzałe banany
• 3 jajka L
• 1 szklanka (250 ml) kefiru naturalnego
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
• 1/2 łyżki cynamonu mielonego
• 3 łyżki kakao gorzkiego
• 1 szklanka (250 ml) mąki owsianej
• 6–8 łyżek erytrolu
• szczypta soli
• 1 czekolada gorzka (100 g) powyżej 85%
• 1 łyżka masła orzechowego
• 1 łyżka oleju roślinnego
• owoce sezonowe, np. wiśnie, czereśnie, truskawki, maliny

Wykonanie:

1. Ugotowaną fasolę marki Halina wypłucz pod bieżącą wodą (bardzo dokładnie).
2. Fasolę, banany (obrane), jajka i kefir zmiksuj na bardzo gładki krem.
3. Dodaj kakao, kawę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, erytrol, sól oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.
4. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie smaruj, ani niczym nie posypuj.
5. Ciasto piecz w temp. 170°C z termoobiegiem ok. 35–45 minut - do suchego patyczka.
6. Upieczone ciasto wyłóż na kratkę do ostudzenia.
7. Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli, dodaj olej oraz masło orzechowe. Wymieszaj. Polej przestudzoną, ale nadal płynną polewą, ozdób owocami. Odstaw do stężenia czekolady.
Smacznego!


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane