zdjecia rodzinne

Fit brownie z czerwoną fasolą marki Halina


Składniki:

• 3 szklanki (250 ml) ugotowanej czerwonej fasoli marki Halina
• 3 bardzo dojrzałe banany
• 3 jajka L
• 1 szklanka (250 ml) kefiru naturalnego
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
• 1/2 łyżki cynamonu mielonego
• 3 łyżki kakao gorzkiego
• 1 szklanka (250 ml) mąki owsianej
• 6–8 łyżek erytrolu
• szczypta soli
• 1 czekolada gorzka (100 g) powyżej 85%
• 1 łyżka masła orzechowego
• 1 łyżka oleju roślinnego
• owoce sezonowe, np. wiśnie, czereśnie, truskawki, maliny

Wykonanie:

1. Ugotowaną fasolę marki Halina wypłucz pod bieżącą wodą (bardzo dokładnie).
2. Fasolę, banany (obrane), jajka i kefir zmiksuj na bardzo gładki krem.
3. Dodaj kakao, kawę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, erytrol, sól oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.
4. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie smaruj, ani niczym nie posypuj.
5. Ciasto piecz w temp. 170°C z termoobiegiem ok. 35–45 minut - do suchego patyczka.
6. Upieczone ciasto wyłóż na kratkę do ostudzenia.
7. Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli, dodaj olej oraz masło orzechowe. Wymieszaj. Polej przestudzoną, ale nadal płynną polewą, ozdób owocami. Odstaw do stężenia czekolady.
Smacznego!


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki