zdjecia rodzinne

Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem


Składniki:

• 1 średni ogórek
• 250 g pomidorów, np. koktajlowych
• 1 średnia papryka
• 1 cebula, np. czerwona
• 100 g sałaty
• 1 kukurydza w kolbie
• 1 plaster arbuza
• 100 g łososia wędzonego
• 3 jajka
Dressing:
• 2 łyżki koperku
• 1 łyżka mięty
• 1 ząbek czosnku
• 4 łyżki oleju Rapso
• 1–2 łyżek soku z limonki
• sól, pieprz

Wykonanie:

Przygotowanie:
1. Pokrój paprykę, ogórka, pomidory, arbuza i cebulę.
2. Kukurydzę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pokrój ugotowaną w grubsze plastry.
3. Jajka ugotuj na miękko.
4. Wyłóż na dwa talerze pokrojonego łososia oraz warzywa, arbuza i pokrojone na połówki jajka.
5. Przygotuj sos. Połącz pokrojone zioła, wyciśnięty czosnek z olejem i cytryną. Dopraw solą i pieprzem.
6. Gotową sałatkę podawaj z sosem i np. grzankami.



Smacznego!


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach