zdjecia rodzinne

Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem


Składniki:

• 1 średni ogórek
• 250 g pomidorów, np. koktajlowych
• 1 średnia papryka
• 1 cebula, np. czerwona
• 100 g sałaty
• 1 kukurydza w kolbie
• 1 plaster arbuza
• 100 g łososia wędzonego
• 3 jajka
Dressing:
• 2 łyżki koperku
• 1 łyżka mięty
• 1 ząbek czosnku
• 4 łyżki oleju Rapso
• 1–2 łyżek soku z limonki
• sól, pieprz

Wykonanie:

Przygotowanie:
1. Pokrój paprykę, ogórka, pomidory, arbuza i cebulę.
2. Kukurydzę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pokrój ugotowaną w grubsze plastry.
3. Jajka ugotuj na miękko.
4. Wyłóż na dwa talerze pokrojonego łososia oraz warzywa, arbuza i pokrojone na połówki jajka.
5. Przygotuj sos. Połącz pokrojone zioła, wyciśnięty czosnek z olejem i cytryną. Dopraw solą i pieprzem.
6. Gotową sałatkę podawaj z sosem i np. grzankami.



Smacznego!


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa