zdjecia rodzinne

Zupa szpinakowa z cytryną oraz makaronem ryżyk marki Arrighi


Składniki:

• 1 cebula
• 1 kawałek papryczki chili
• 1 opakowanie mrożonego szpinaku
• 250 g makaronu ryżyku Arrighi
• 2 ząbki czosnku
• 1 litr bulionu
• 9 łyżek soku z cytryny Limmi

Wykonanie:

W garnku zeszklij posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie dodaj papryczkę chili, szpinak i ryżyk Arrighi. Przez kilka minut duś wszystkie składniki, a następnie napełnij bulionem (mięsnym lub warzywnym). Pod przykryciem pozostaw zupę na wolnym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zalej sokiem z cytryny Limmi i dalej gotuj, aż makaron będzie gotowy. Następnie podawaj gorącą zupę z grzankami lub parmezanem.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza