zdjecia rodzinne

Zupa szpinakowa z cytryną oraz makaronem ryżyk marki Arrighi


Składniki:

• 1 cebula
• 1 kawałek papryczki chili
• 1 opakowanie mrożonego szpinaku
• 250 g makaronu ryżyku Arrighi
• 2 ząbki czosnku
• 1 litr bulionu
• 9 łyżek soku z cytryny Limmi

Wykonanie:

W garnku zeszklij posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie dodaj papryczkę chili, szpinak i ryżyk Arrighi. Przez kilka minut duś wszystkie składniki, a następnie napełnij bulionem (mięsnym lub warzywnym). Pod przykryciem pozostaw zupę na wolnym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zalej sokiem z cytryny Limmi i dalej gotuj, aż makaron będzie gotowy. Następnie podawaj gorącą zupę z grzankami lub parmezanem.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: