www.zapetytem.pl

Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym


Gastrosfera2017-09-25 Komentarze (0) 30-45 min    średni     Porcji: 2

Składniki:

• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 1 mała cebula
• 300 g świeżych podgrzybków
• 100 g świeżych kurek
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
• 500 ml mleka
• 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
• 100 g sera Gouda MSM Mońki
• sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!


Kategorie:

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=1330