zdjecia rodzinne

Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim


Składniki:

• 200 g świeżych kurek
• 1 łyżka masła
• 200 g serka topionego
• 100 ml słodkiej śmietanki
• 1 mały pęczek świeżego tymianku
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• 100 g gotowego ciasta francuskiego
• pieprz czarny i sól do smaku

Wykonanie:

Kurki oczyścić i poddusić na maśle na wolnym ogniu przez parę minut. Dodać serek topiony, słodką śmietankę i podgrzewając delikatnie zamieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym rozmarynem. Tak przygotowanym farszem wypełnić małe naczynia do zapiekania, do ¾ ich wysokości. Posypać utartym serem żółtym Aldamer. Na wierzch wyłożyć podwójnie złożone ciasto francuskie. Następnie zapiec w piekarniku w temperaturze 190oC, przez ok. 12 minut.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką