www.zapetytem.pl

Ramen z kaczki z serem morskim


Gastrosfera2017-10-10 Komentarze (0) 45-60 min    średni     Porcji: 3

Składniki:

• ok. 3,5 l wody
• 1 pęczek włoszczyzny
• 4 udka z kaczki
• 3 ząbki czosnku
• 2-3 cząstki świeżego imbiru
• sól i sos sojowy do smaku
• 250 g makaronu chińskiego
• 1 pęczek szalotki ze szczypiorkiem
• 150 g sera morskiego MSM Mońki
• 1 papryczka chili
• 3 jajka ugotowane na twardo

Wykonanie:

Włoszczyznę obrać, udka z kaczki umyć i wszystko włożyć do garnka oraz zalać zimną wodą. Doprawić solą, sosem sojowym i gotować na bardzo wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. W połowie gotowania dodać obrany i grubo pokrojony czosnek oraz imbir. Mięso oddzielić od kości, pokroić razem z warzywami w cząstki i wyłożyć do miseczek. Wyłożyć również świeżo ugotowany i gorący makaron, grubo pokrojoną szalotkę ze szczypiorem i cienkie plasterki papryki chili. W każdej miseczce umieścić także po połówce jajka. Całość zalać wrzącym rosołem. Na koniec do miseczek z rosołem włożyć pokrojony w grubą kostkę ser morski.
Smacznego!


Kategorie:

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=1332