zdjecia rodzinne

Ribollita z jarmużem i aldamerem


Składniki:

• 2 średnie marchewki
• ½ selera naciowego
• 1 cebula
• 4 łyżki oliwy do zupy i 3 do grzanek
• 3 ziemniaki
• 1 puszka białej fasoli konserwowej
• ok. 2 l wody
• sól, płatki chili, świeży rozmaryn, tymianek do smaku
• 5-6 liści jarmużu
• 2-3 kromki czerstwego chleba
• 3 ząbki czosnku
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki

Wykonanie:

Marchew pokroić w półkrążki, cebulę w kostkę, a seler w cząstki i wszystko chwilę podsmażyć na oliwie. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać wodę, posolić i wszystko gotować do miękkości. Następnie dodać fasolę, pokrojony jarmuż pozostałe przyprawy i całość zagotować.
Pokrojony w plasterki czosnek podsmażyć na jasnozłoty kolor na dwóch łyżkach oliwy, wyciągnąć i dodać do zupy. Chleb poszarpać na niewielkie kawałki i podsmażyć na oliwie czosnkowej. Gotową zupę rozlać do miseczek, posypać starkowanym na grubym oczku aldamerem i czosnkowymi grzankami.
Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem