www.zapetytem.pl

Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym


Gastrosfera2017-12-15 Komentarze (0) 30-45 min    średni     Porcji: 2

Składniki:

• 500 g filetu z sandacza
• 2 łyżki masła klarowanego
• 2 łodygi selera naciowego
• 2 łyżki masła
• 300 g serka topionego z papryką MSM Mońki
• 200 ml mleka
• 3 żółtka
• sól i pieprz do smaku
• pieprz czerwony w ziarnkach

Wykonanie:

Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor.
Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem.
Smacznego!
Więcej przepisów znaleźć można na www.msm-monki.pl.


Kategorie:

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=1338