zdjecia rodzinne

Rogaliki migdałowe


Składniki:

20 dag mąki
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformowane rogaliki ułożyć na blasze. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec na jasnożółty kolor.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku