zdjecia rodzinne

Rogaliki migdałowe


Składniki:

20 dag mąki
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformowane rogaliki ułożyć na blasze. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec na jasnożółty kolor.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem