zdjecia rodzinne

Rogaliki migdałowe


Składniki:

20 dag mąki
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformowane rogaliki ułożyć na blasze. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec na jasnożółty kolor.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska