zdjecia rodzinne

Rogaliki migdałowe


Składniki:

20 dag mąki
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformowane rogaliki ułożyć na blasze. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec na jasnożółty kolor.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis

 

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki