zdjecia rodzinne

Rogaliki migdałowe


Składniki:

20 dag mąki
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformowane rogaliki ułożyć na blasze. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec na jasnożółty kolor.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Pasztet z indyka