zdjecia rodzinne

Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym


Składniki:

• 500 g filetów rybnych
• 4 łyżki oleju kokosowego
• 1 cebula
• 1 papryczka chili (czerwona lub zielona)
• 1 łyżeczka kurkumy
• 1 łyżeczka świeżego tartego imbiru
• ½ łyżeczki mielonego kuminu
• ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
• 1 liść laurowy
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki soku z cytryny
• 1 średni pomidor
• 1 puszka mleka kokosowego
• 100 g Serka topionego kremowego MSM Mońki
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Filety rybne pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać papryczkę chili bez pestek, pokrojoną w kostkę oraz kurkumę, imbir, kumin, cynamon, liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilę podsmażyć. Następnie dodać sok z cytryny, pokrojone w kostkę pomidory, mleko kokosowe i serek topiony. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać wcześniej przygotowaną rybę. Całość poddusić na wolnym ogniu około 10 minut.

Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


qCbvEKcitVTFcRxI , 2018-12-21
3NTO8l It as not that I want to replicate your internet site, but I really like the layout. Could you let me know which design are you using? Or was it tailor made?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)