zdjecia rodzinne

Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską


Składniki:

• 500 g chleba razowego żytniego
• 3 łyżki oleju rzepakowego
• 2 łyżki masła
• 2 średnie cebule
• 4 ząbki czosnku
• 2 l rosołu lub bulionu
• ½ łyżeczki kminku
• 250 g wędzonej kiełbasy
• 150 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• bagietka pszenna lub żytnia
• sól, pieprz i majeranek do smaku

Wykonanie:

Chleb pokroić w średnią kostkę i wysuszyć w piekarniku. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki i zeszklić na oleju połączonym z masłem. Dodać wysuszone pieczywo i wszystko razem chwilę podsmażyć, uważając, żeby nie przypalić czosnku, a następnie polać rosołem. Gotować dziesięć minut. Zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Gdyby zupa zbytnio zgęstniała, dolać więcej rosołu. Do gotowej zupy dodać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor kiełbasę oraz posypać tartym serem.
Podawać z grzankami z serem, zapieczonymi na złoty kolor.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy