zdjecia rodzinne

Zapiekanka włoska


Składniki:

8 kromek bułki wrocławskiej
2 jajka
2 szklanki gorącego mleka
2 pory
30 dag sera żółtego
masło
gałka muszkatałowa
sól, pieprz

Wykonanie:

Bułki skropić mlekiem. Ser pokroić na 8 plastrów, resztę utrzeć. Bułki maczać w rozbitych jajkach, a następnie przyprawić.
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą układać bułki na przemian z plastrami sera.
Pory pokroić w półkrążki, przykryć startym serem i przyprawami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka