zdjecia rodzinne

Zapiekanka włoska


Składniki:

8 kromek bułki wrocławskiej
2 jajka
2 szklanki gorącego mleka
2 pory
30 dag sera żółtego
masło
gałka muszkatałowa
sól, pieprz

Wykonanie:

Bułki skropić mlekiem. Ser pokroić na 8 plastrów, resztę utrzeć. Bułki maczać w rozbitych jajkach, a następnie przyprawić.
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą układać bułki na przemian z plastrami sera.
Pory pokroić w półkrążki, przykryć startym serem i przyprawami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem