zdjecia rodzinne

Zapiekanka włoska


Składniki:

8 kromek bułki wrocławskiej
2 jajka
2 szklanki gorącego mleka
2 pory
30 dag sera żółtego
masło
gałka muszkatałowa
sól, pieprz

Wykonanie:

Bułki skropić mlekiem. Ser pokroić na 8 plastrów, resztę utrzeć. Bułki maczać w rozbitych jajkach, a następnie przyprawić.
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą układać bułki na przemian z plastrami sera.
Pory pokroić w półkrążki, przykryć startym serem i przyprawami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą