zdjecia rodzinne

Zapiekanka włoska


Składniki:

8 kromek bułki wrocławskiej
2 jajka
2 szklanki gorącego mleka
2 pory
30 dag sera żółtego
masło
gałka muszkatałowa
sól, pieprz

Wykonanie:

Bułki skropić mlekiem. Ser pokroić na 8 plastrów, resztę utrzeć. Bułki maczać w rozbitych jajkach, a następnie przyprawić.
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą układać bułki na przemian z plastrami sera.
Pory pokroić w półkrążki, przykryć startym serem i przyprawami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa