zdjecia rodzinne

Sos pomidorowy


Składniki:

1 łyżka oleju
3 posiekane ząbki czosnku
3 średnie pomidory
1 szklanka bulionu
szczypta soli
1 łyżeczka cukru

Wykonanie:

Do rozgrzanego oleju wrzucić czosnek, a następnie smażyć, aż się przyrumieni. Pomidory sparzyć, a następnie zdjąć z nich skórkę. Z pomidorów usunąć nasiona, a następnie pokroić w małą kostkę. Dodać do podsmażonego czosnku i dusić przez 5 minut, dolewając powoli bulion. Zagotować, przyprawić solą i cukrem. Dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając, aż ok.1/3 sosu odparuje.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej