zdjecia rodzinne

Sos pomidorowy


Składniki:

1 łyżka oleju
3 posiekane ząbki czosnku
3 średnie pomidory
1 szklanka bulionu
szczypta soli
1 łyżeczka cukru

Wykonanie:

Do rozgrzanego oleju wrzucić czosnek, a następnie smażyć, aż się przyrumieni. Pomidory sparzyć, a następnie zdjąć z nich skórkę. Z pomidorów usunąć nasiona, a następnie pokroić w małą kostkę. Dodać do podsmażonego czosnku i dusić przez 5 minut, dolewając powoli bulion. Zagotować, przyprawić solą i cukrem. Dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając, aż ok.1/3 sosu odparuje.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis

 

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki