zdjecia rodzinne

Sos pomidorowy


Składniki:

1 łyżka oleju
3 posiekane ząbki czosnku
3 średnie pomidory
1 szklanka bulionu
szczypta soli
1 łyżeczka cukru

Wykonanie:

Do rozgrzanego oleju wrzucić czosnek, a następnie smażyć, aż się przyrumieni. Pomidory sparzyć, a następnie zdjąć z nich skórkę. Z pomidorów usunąć nasiona, a następnie pokroić w małą kostkę. Dodać do podsmażonego czosnku i dusić przez 5 minut, dolewając powoli bulion. Zagotować, przyprawić solą i cukrem. Dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając, aż ok.1/3 sosu odparuje.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami