zdjecia rodzinne

Sos czosnkowy


Składniki:

150 ml śmietany 36%
3 łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku

Wykonanie:

Czosnek obrać, pokroić na drobną kostkę.
W miseczce połączyć czosnek, śmietanę i majonez.
Sos można używać do m.in. frytek, jajek na twardo, ziemniaków pieczonych, chipsów.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-18
Ja tylko dodam, że taki sos czosnkowy często robię do pizzy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku