zdjecia rodzinne

Sos czosnkowy


Składniki:

150 ml śmietany 36%
3 łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku

Wykonanie:

Czosnek obrać, pokroić na drobną kostkę.
W miseczce połączyć czosnek, śmietanę i majonez.
Sos można używać do m.in. frytek, jajek na twardo, ziemniaków pieczonych, chipsów.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-18
Ja tylko dodam, że taki sos czosnkowy często robię do pizzy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju