zdjecia rodzinne

Sos czosnkowy


Składniki:

150 ml śmietany 36%
3 łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku

Wykonanie:

Czosnek obrać, pokroić na drobną kostkę.
W miseczce połączyć czosnek, śmietanę i majonez.
Sos można używać do m.in. frytek, jajek na twardo, ziemniaków pieczonych, chipsów.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-18
Ja tylko dodam, że taki sos czosnkowy często robię do pizzy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem