zdjecia rodzinne

Sos czosnkowy


Składniki:

150 ml śmietany 36%
3 łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku

Wykonanie:

Czosnek obrać, pokroić na drobną kostkę.
W miseczce połączyć czosnek, śmietanę i majonez.
Sos można używać do m.in. frytek, jajek na twardo, ziemniaków pieczonych, chipsów.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-18
Ja tylko dodam, że taki sos czosnkowy często robię do pizzy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju