zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa


Składniki:

5 szklanek wywaru z kości i warzyw
40 dag pomidorów
łyżka kocentratu pomidorowego
łyżka mąki
10 dag śmietany
sól
koperek

Wykonanie:

Pomidory, umyć, pokroić na części, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować.
Przetrzeć, połączyć z koncentratem i przecedzonym wywarem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Doprawić solą do smaku, posypać zieleniną.
Zupę podawać z ryżem.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem