zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa


Składniki:

5 szklanek wywaru z kości i warzyw
40 dag pomidorów
łyżka kocentratu pomidorowego
łyżka mąki
10 dag śmietany
sól
koperek

Wykonanie:

Pomidory, umyć, pokroić na części, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować.
Przetrzeć, połączyć z koncentratem i przecedzonym wywarem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Doprawić solą do smaku, posypać zieleniną.
Zupę podawać z ryżem.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem