zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa


Składniki:

5 szklanek wywaru z kości i warzyw
40 dag pomidorów
łyżka kocentratu pomidorowego
łyżka mąki
10 dag śmietany
sól
koperek

Wykonanie:

Pomidory, umyć, pokroić na części, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować.
Przetrzeć, połączyć z koncentratem i przecedzonym wywarem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Doprawić solą do smaku, posypać zieleniną.
Zupę podawać z ryżem.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem