zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa


Składniki:

5 szklanek wywaru z kości i warzyw
40 dag pomidorów
łyżka kocentratu pomidorowego
łyżka mąki
10 dag śmietany
sól
koperek

Wykonanie:

Pomidory, umyć, pokroić na części, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować.
Przetrzeć, połączyć z koncentratem i przecedzonym wywarem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Doprawić solą do smaku, posypać zieleniną.
Zupę podawać z ryżem.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


hEeXmSCWxXGkNvb , 2018-12-21
RzYIMs I think this is a real great post.Thanks Again. Great.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem