zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa


Składniki:

5 szklanek wywaru z kości i warzyw
40 dag pomidorów
łyżka kocentratu pomidorowego
łyżka mąki
10 dag śmietany
sól
koperek

Wykonanie:

Pomidory, umyć, pokroić na części, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować.
Przetrzeć, połączyć z koncentratem i przecedzonym wywarem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Doprawić solą do smaku, posypać zieleniną.
Zupę podawać z ryżem.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza