zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa


Składniki:

5 szklanek wywaru z kości i warzyw
40 dag pomidorów
łyżka kocentratu pomidorowego
łyżka mąki
10 dag śmietany
sól
koperek

Wykonanie:

Pomidory, umyć, pokroić na części, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować.
Przetrzeć, połączyć z koncentratem i przecedzonym wywarem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Doprawić solą do smaku, posypać zieleniną.
Zupę podawać z ryżem.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


hEeXmSCWxXGkNvb , 2018-12-21
RzYIMs I think this is a real great post.Thanks Again. Great.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku