zdjecia rodzinne

Sałatka z buraków i orzechów


Składniki:

1 kg. młodych buraczków
30 dag. włoskich orzechów
2 jabłka
kilka listków natki pietruszki
150 ml. jogurtu naturalnego
sól
pieprz
cukier
ocet

Wykonanie:

Buraczki ugotować na miękko, zakwasić octem i ostudzić. Gdy będą zimne obrać, a następnie pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny i ułożyć na talerzu. Buraczki połączyć z jogurtem naturalnym , przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Sałatkę podawać na plasterkach jabłek. Udekorować posiekanymi orzechami i pietruszką

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Bitki