zdjecia rodzinne

Sałatka z buraków i orzechów


Składniki:

1 kg. młodych buraczków
30 dag. włoskich orzechów
2 jabłka
kilka listków natki pietruszki
150 ml. jogurtu naturalnego
sól
pieprz
cukier
ocet

Wykonanie:

Buraczki ugotować na miękko, zakwasić octem i ostudzić. Gdy będą zimne obrać, a następnie pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny i ułożyć na talerzu. Buraczki połączyć z jogurtem naturalnym , przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Sałatkę podawać na plasterkach jabłek. Udekorować posiekanymi orzechami i pietruszką

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: