zdjecia rodzinne

Sałatka z buraków i orzechów


Składniki:

1 kg. młodych buraczków
30 dag. włoskich orzechów
2 jabłka
kilka listków natki pietruszki
150 ml. jogurtu naturalnego
sól
pieprz
cukier
ocet

Wykonanie:

Buraczki ugotować na miękko, zakwasić octem i ostudzić. Gdy będą zimne obrać, a następnie pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny i ułożyć na talerzu. Buraczki połączyć z jogurtem naturalnym , przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Sałatkę podawać na plasterkach jabłek. Udekorować posiekanymi orzechami i pietruszką

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Bitki

Pieczywo czosnkowe