zdjecia rodzinne

Sałatka z buraków i orzechów


Składniki:

1 kg. młodych buraczków
30 dag. włoskich orzechów
2 jabłka
kilka listków natki pietruszki
150 ml. jogurtu naturalnego
sól
pieprz
cukier
ocet

Wykonanie:

Buraczki ugotować na miękko, zakwasić octem i ostudzić. Gdy będą zimne obrać, a następnie pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny i ułożyć na talerzu. Buraczki połączyć z jogurtem naturalnym , przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Sałatkę podawać na plasterkach jabłek. Udekorować posiekanymi orzechami i pietruszką

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem