zdjecia rodzinne

Torcik śledziowy


Składniki:

6 filetów śledziowych,
6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
5 jaj ugotowanych na twardo,
majonez i śmietana,
szczypiorek.

Wykonanie:

Śledzie pokroić w dzwonki (ok. 3cm) i położyć warstwę w szklaną miskę. Na to położyć gotowane ziemniaki starte na tarce z dużymi oczkami. Następnie położyć jajka pokrojone w kostkę i całość zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną (ilość i proporcje wg uznania).
Na koñcu posypać wierzch pokrojonym szczypiorkiem i odstawić do lodówki na 2-3 godzinki.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami