zdjecia rodzinne

Torcik śledziowy


Składniki:

6 filetów śledziowych,
6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
5 jaj ugotowanych na twardo,
majonez i śmietana,
szczypiorek.

Wykonanie:

Śledzie pokroić w dzwonki (ok. 3cm) i położyć warstwę w szklaną miskę. Na to położyć gotowane ziemniaki starte na tarce z dużymi oczkami. Następnie położyć jajka pokrojone w kostkę i całość zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną (ilość i proporcje wg uznania).
Na koñcu posypać wierzch pokrojonym szczypiorkiem i odstawić do lodówki na 2-3 godzinki.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej