zdjecia rodzinne

Sałatka włoska z brokułami


Składniki:

Makaron tortellini lub ravioli (paczka 250-350 g)
brokuły (1 mała główka lub pół dużej),
25 dag szynki,
2 cebule,
puszka pomidorów,
sól, pieprz, bazylia,
prażony słonecznik,
śmietana.

Wykonanie:

Brokuły podzielić na "różyczki" i blanszować, makaron ugotować al dente. Cebule pokroić i podsmażyć na złoty kolor. Szynkę pokroić w drobną kostkę.
Wszystko przełożyć do miski, dodać pomidory z puszki, doprawić przyprawami, dodać śmietany i wymieszać.
Na koniec posypać prażonymi ziarnami słonecznika.
Prażony słonecznik można kupić gotowy lub podsmażyć na patelni zwykłe, suche ziarna.

Kategorie: sałatki i surówkiwłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-11-16
Sałatka pyszna!!!!!!. Robilam kilkakrotnie. Raz zastąpiłam śmietanę majonezem.
Te¿ smakowa³a wspaniale. Polecam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem