zdjecia rodzinne

Konfitura z derenia


Składniki:

1 kg dojrzałych owoców derenia
2 kg cukru

Wykonanie:

Umyte owoce wydryluj.
Cukier rozpuść w pół litrze wody i zagotuj. Do tak przygotowanego syropu wsyp owoce i odstaw na jeden dzieñ żeby puściły sok.
Na następny dzieñ zagotuj owoce w syropie na dużym ogniu. Jak już będą wrzeć to zmniejsz ogieñ i smaż, aż owoce zrobią się szkliste i bardzo miękkie. Gorącą konfiturę nałóż do słoików.
Konfitura z derenia doskonale nadaje się do ciast jak i do
Więcej o dereniu możecie przeczytać tutaj: dereñ

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami