zdjecia rodzinne

Konfitura z derenia


Składniki:

1 kg dojrzałych owoców derenia
2 kg cukru

Wykonanie:

Umyte owoce wydryluj.
Cukier rozpuść w pół litrze wody i zagotuj. Do tak przygotowanego syropu wsyp owoce i odstaw na jeden dzieñ żeby puściły sok.
Na następny dzieñ zagotuj owoce w syropie na dużym ogniu. Jak już będą wrzeć to zmniejsz ogieñ i smaż, aż owoce zrobią się szkliste i bardzo miękkie. Gorącą konfiturę nałóż do słoików.
Konfitura z derenia doskonale nadaje się do ciast jak i do
Więcej o dereniu możecie przeczytać tutaj: dereñ

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)