zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczyka


Składniki:

4 szt. ogórków konserwowych,
2 woreczki ugotowanego ryżu,
3 jaja ugotowane na twardo,
puszka tuńczyka w oleju,
por (biała część),
keczup,
majonez,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Ogórki, por, jajka drobno posiekać. Układać warstwami (od dołu miski):
OGÓRKI KONSERWOWE
RYŻ
KECZUP
POR BIA£Y (odrobina soli i pieprzu)
RYŻ
MAJONEZ
JAKA (odrobina soli i pieprzu)
RYŻ
MAJONEZ
TUÑCZYK
RYŻ
KECZUP
Dobra rada: sałatka efektownie wygląda w szklanej, przezroczystej miseczce.
Sałatka jest bardzo dobra i łatwa.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Grażka , 2018-09-07
Sałatka wspaniała. Wygląd i smak ekstra. Polecam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem