zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczyka


Składniki:

4 szt. ogórków konserwowych,
2 woreczki ugotowanego ryżu,
3 jaja ugotowane na twardo,
puszka tuńczyka w oleju,
por (biała część),
keczup,
majonez,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Ogórki, por, jajka drobno posiekać. Układać warstwami (od dołu miski):
OGÓRKI KONSERWOWE
RYŻ
KECZUP
POR BIA£Y (odrobina soli i pieprzu)
RYŻ
MAJONEZ
JAKA (odrobina soli i pieprzu)
RYŻ
MAJONEZ
TUÑCZYK
RYŻ
KECZUP
Dobra rada: sałatka efektownie wygląda w szklanej, przezroczystej miseczce.
Sałatka jest bardzo dobra i łatwa.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej