zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczyka


Składniki:

4 szt. ogórków konserwowych,
2 woreczki ugotowanego ryżu,
3 jaja ugotowane na twardo,
puszka tuńczyka w oleju,
por (biała część),
keczup,
majonez,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Ogórki, por, jajka drobno posiekać. Układać warstwami (od dołu miski):
OGÓRKI KONSERWOWE
RYŻ
KECZUP
POR BIA£Y (odrobina soli i pieprzu)
RYŻ
MAJONEZ
JAKA (odrobina soli i pieprzu)
RYŻ
MAJONEZ
TUÑCZYK
RYŻ
KECZUP
Dobra rada: sałatka efektownie wygląda w szklanej, przezroczystej miseczce.
Sałatka jest bardzo dobra i łatwa.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Grażka , 2018-09-07
Sałatka wspaniała. Wygląd i smak ekstra. Polecam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku