zdjecia rodzinne

Sałatka grecka z oliwkami


Składniki:

1 zielony ogórek wężowy (czyli taki duży, szklarniowy),
4 obrane ze skórki pomidory,
10 dag sera feta,
5 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką,
3 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich, po 1 łyżeczce posiekanej bazylii i koperku

Sos:
2 łyżki soku z cytryny,
3 łyżki oliwy,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Obrany ogórek i pomidory pokroić w plasterki. Ser pokroić w kostkę. Na brzegu talerza ułożyć dachówkowo plasterki ogórka, wewnątrz rozłożyć pomidory, posypać orzechami, serem oraz oliwkami, posypać bazylia i koperkiem.
Sałatkę polać sosem.

Sos:
Sok z cytryny z oliwą i 2 łyżkami wody, doprawić solą i pieprzem.

Kategorie: wegetariańskiegrecka

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)