zdjecia rodzinne

Sałatka grecka z oliwkami


Składniki:

1 zielony ogórek wężowy (czyli taki duży, szklarniowy),
4 obrane ze skórki pomidory,
10 dag sera feta,
5 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką,
3 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich, po 1 łyżeczce posiekanej bazylii i koperku

Sos:
2 łyżki soku z cytryny,
3 łyżki oliwy,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Obrany ogórek i pomidory pokroić w plasterki. Ser pokroić w kostkę. Na brzegu talerza ułożyć dachówkowo plasterki ogórka, wewnątrz rozłożyć pomidory, posypać orzechami, serem oraz oliwkami, posypać bazylia i koperkiem.
Sałatkę polać sosem.

Sos:
Sok z cytryny z oliwą i 2 łyżkami wody, doprawić solą i pieprzem.

Kategorie: wegetariańskiegrecka

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: