zdjecia rodzinne

Bigos warzywny


Składniki:

Pół główki białej kapusty,
duża marchew,
duża pietruszka,
cały por,
mały seler,
10 dag pieczarek,
4 strąki papryki konserwowej,
przecier pomidorowy,
ząbek czosnku,
ćwierć kostki margaryny,
natka pietruszki,
sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę pokroić i zagotować po czym osączyć z wody. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por i pieczarki pokroić w plasterki.
Wszystko przełożyć na patelnie z roztopiona margaryną i dusić do miękkości. Pod koniec dodać pokrojona paprykę, przecier i posiekany czosnek. Doprawić do smaku sola i pieprzem
Bardzo łatwy i pyszny


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa