zdjecia rodzinne

Bigos warzywny


Składniki:

Pół główki białej kapusty,
duża marchew,
duża pietruszka,
cały por,
mały seler,
10 dag pieczarek,
4 strąki papryki konserwowej,
przecier pomidorowy,
ząbek czosnku,
ćwierć kostki margaryny,
natka pietruszki,
sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę pokroić i zagotować po czym osączyć z wody. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por i pieczarki pokroić w plasterki.
Wszystko przełożyć na patelnie z roztopiona margaryną i dusić do miękkości. Pod koniec dodać pokrojona paprykę, przecier i posiekany czosnek. Doprawić do smaku sola i pieprzem
Bardzo łatwy i pyszny


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)