zdjecia rodzinne

Bigos warzywny


Składniki:

Pół główki białej kapusty,
duża marchew,
duża pietruszka,
cały por,
mały seler,
10 dag pieczarek,
4 strąki papryki konserwowej,
przecier pomidorowy,
ząbek czosnku,
ćwierć kostki margaryny,
natka pietruszki,
sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę pokroić i zagotować po czym osączyć z wody. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por i pieczarki pokroić w plasterki.
Wszystko przełożyć na patelnie z roztopiona margaryną i dusić do miękkości. Pod koniec dodać pokrojona paprykę, przecier i posiekany czosnek. Doprawić do smaku sola i pieprzem
Bardzo łatwy i pyszny


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem