zdjecia rodzinne

Bigos warzywny


Składniki:

Pół główki białej kapusty,
duża marchew,
duża pietruszka,
cały por,
mały seler,
10 dag pieczarek,
4 strąki papryki konserwowej,
przecier pomidorowy,
ząbek czosnku,
ćwierć kostki margaryny,
natka pietruszki,
sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę pokroić i zagotować po czym osączyć z wody. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por i pieczarki pokroić w plasterki.
Wszystko przełożyć na patelnie z roztopiona margaryną i dusić do miękkości. Pod koniec dodać pokrojona paprykę, przecier i posiekany czosnek. Doprawić do smaku sola i pieprzem
Bardzo łatwy i pyszny


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)