zdjecia rodzinne

Pierożki z jabłkami


Składniki:

25 dag sera,
25 dag margaryny,
25 dag maki,
6-8 kwaśnych jabłek

Lukier:
białko jajka,
25 dag cukru pudru,
1 łyżeczka maki ziemniaczanej

Wykonanie:

Zmielony ser, margarynę i mąkę zagnieść i dobrze wyrobić. Ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Obrane jabłka pokroić w kostkę. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, na każdy położyć kawałek jabłka i zlepić pierożki. Piec ok. 30 min. w 200 st. C, posypać pudrem lub polukrować.
Lukier: białko ubić, wsypać cukier puder i ucierać, aż powstanie lśniąca, gęsta masa. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną


Kategorie: mącznewegetariańskiedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami