zdjecia rodzinne

Kotlety ziemniaczane z jabłkami


Składniki:

1 kg ziemniaków,
20 dag jabłek,
3 dag masła,
2 jaj,
5 dag maki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
tarta bułka,
olej do smażenia.

Wykonanie:

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę i ostudzić. Masło utrzeć z żółtkami i wymieszać z ziemniakami. Następnie dodać make wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać jabłka starte na tarce z dużymi oczkami, doprawić sola i pieprzem. Wymieszać Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Uformować owalne kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na złoty kolor. Podawać ze surówką z warzyw.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory