www.zapetytem.pl

Kotlety ziemniaczane z jabłkami


karpiniuk2010-01-10 Komentarze (0) 30-45 min    łatwy     Porcji: 6

Składniki:

1 kg ziemniaków,
20 dag jabłek,
3 dag masła,
2 jaj,
5 dag maki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
tarta bułka,
olej do smażenia.

Wykonanie:

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę i ostudzić. Masło utrzeć z żółtkami i wymieszać z ziemniakami. Następnie dodać make wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać jabłka starte na tarce z dużymi oczkami, doprawić sola i pieprzem. Wymieszać Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Uformować owalne kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na złoty kolor. Podawać ze surówką z warzyw.

Kategorie: wegetariańskie

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=168