zdjecia rodzinne

Deser z gruszek i mrożonych wiśni


Składniki:

50 dag gruszek,
10 dag mrożonych wiśni

Sos:
1 szklanka mleka,
1 płaska łyżka maki ziemniaczanej,
2 żółtka,
2 łyżki cukru,
cukier waniliowy

Wykonanie:

Wiśnie opłukać i pozostawić do rozmrożenia.
Sos: połowę mleka zagotować, resztę mleka rozmieszać z maką ziemniaczaną , wlać do gotującego się mleka i zagotować. DO żółtek utartych z cukrem dodawać małymi porcjami masę. Ostudzić.
Z umytych i pokrojone na połówki gruszek wybrać gniazda nasienne. Polać waniliowym sosem, udekorować wiśniami.
Zamiast wiśni można użyć borówki amerykañskie.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska