zdjecia rodzinne

Deser z gruszek i mrożonych wiśni


Składniki:

50 dag gruszek,
10 dag mrożonych wiśni

Sos:
1 szklanka mleka,
1 płaska łyżka maki ziemniaczanej,
2 żółtka,
2 łyżki cukru,
cukier waniliowy

Wykonanie:

Wiśnie opłukać i pozostawić do rozmrożenia.
Sos: połowę mleka zagotować, resztę mleka rozmieszać z maką ziemniaczaną , wlać do gotującego się mleka i zagotować. DO żółtek utartych z cukrem dodawać małymi porcjami masę. Ostudzić.
Z umytych i pokrojone na połówki gruszek wybrać gniazda nasienne. Polać waniliowym sosem, udekorować wiśniami.
Zamiast wiśni można użyć borówki amerykañskie.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza