zdjecia rodzinne

Deser z gruszek i mrożonych wiśni


Składniki:

50 dag gruszek,
10 dag mrożonych wiśni

Sos:
1 szklanka mleka,
1 płaska łyżka maki ziemniaczanej,
2 żółtka,
2 łyżki cukru,
cukier waniliowy

Wykonanie:

Wiśnie opłukać i pozostawić do rozmrożenia.
Sos: połowę mleka zagotować, resztę mleka rozmieszać z maką ziemniaczaną , wlać do gotującego się mleka i zagotować. DO żółtek utartych z cukrem dodawać małymi porcjami masę. Ostudzić.
Z umytych i pokrojone na połówki gruszek wybrać gniazda nasienne. Polać waniliowym sosem, udekorować wiśniami.
Zamiast wiśni można użyć borówki amerykañskie.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem