zdjecia rodzinne

Deser z gruszek i mrożonych wiśni


Składniki:

50 dag gruszek,
10 dag mrożonych wiśni

Sos:
1 szklanka mleka,
1 płaska łyżka maki ziemniaczanej,
2 żółtka,
2 łyżki cukru,
cukier waniliowy

Wykonanie:

Wiśnie opłukać i pozostawić do rozmrożenia.
Sos: połowę mleka zagotować, resztę mleka rozmieszać z maką ziemniaczaną , wlać do gotującego się mleka i zagotować. DO żółtek utartych z cukrem dodawać małymi porcjami masę. Ostudzić.
Z umytych i pokrojone na połówki gruszek wybrać gniazda nasienne. Polać waniliowym sosem, udekorować wiśniami.
Zamiast wiśni można użyć borówki amerykañskie.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory