zdjecia rodzinne

Majonez domowy


Składniki:

1 jajko,
1 łyżka musztardy,
sok z połówki cytryny,
szklanka oleju,
sól,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Jako dobrze rozmącić , dodać musztardę i sok z cytryny, wlewać pomału olej i stale mieszać (najlepiej koñcówką od miksera). Doprawić do smaku solą i cukrem.

Dobra rada: najlepiej jak wszystkie składniki maja jednakową temperaturę.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy