zdjecia rodzinne

Majonez domowy


Składniki:

1 jajko,
1 łyżka musztardy,
sok z połówki cytryny,
szklanka oleju,
sól,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Jako dobrze rozmącić , dodać musztardę i sok z cytryny, wlewać pomału olej i stale mieszać (najlepiej koñcówką od miksera). Doprawić do smaku solą i cukrem.

Dobra rada: najlepiej jak wszystkie składniki maja jednakową temperaturę.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe