zdjecia rodzinne

Majonez domowy


Składniki:

1 jajko,
1 łyżka musztardy,
sok z połówki cytryny,
szklanka oleju,
sól,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Jako dobrze rozmącić , dodać musztardę i sok z cytryny, wlewać pomału olej i stale mieszać (najlepiej koñcówką od miksera). Doprawić do smaku solą i cukrem.

Dobra rada: najlepiej jak wszystkie składniki maja jednakową temperaturę.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka

Bitki

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem