zdjecia rodzinne

Majonez domowy


Składniki:

1 jajko,
1 łyżka musztardy,
sok z połówki cytryny,
szklanka oleju,
sól,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Jako dobrze rozmącić , dodać musztardę i sok z cytryny, wlewać pomału olej i stale mieszać (najlepiej koñcówką od miksera). Doprawić do smaku solą i cukrem.

Dobra rada: najlepiej jak wszystkie składniki maja jednakową temperaturę.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci