zdjecia rodzinne

Sos do jajek lub szynki


Składniki:

4 łyżki śmietany lub 3 łyżki oleju,
żółtko jaja ugotowanego na twardo,
łyżeczka musztardy,
sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Żółtko utrzeć ze śmietaną lub olejem, dodać musztardę. Dobrze utrzeć razem. Doprawić do smaku.
Zamiast musztardy można użyć chrzanu.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju