zdjecia rodzinne

Sos do jajek lub szynki


Składniki:

4 łyżki śmietany lub 3 łyżki oleju,
żółtko jaja ugotowanego na twardo,
łyżeczka musztardy,
sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Żółtko utrzeć ze śmietaną lub olejem, dodać musztardę. Dobrze utrzeć razem. Doprawić do smaku.
Zamiast musztardy można użyć chrzanu.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa