zdjecia rodzinne

Sos do jajek lub szynki


Składniki:

4 łyżki śmietany lub 3 łyżki oleju,
żółtko jaja ugotowanego na twardo,
łyżeczka musztardy,
sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Żółtko utrzeć ze śmietaną lub olejem, dodać musztardę. Dobrze utrzeć razem. Doprawić do smaku.
Zamiast musztardy można użyć chrzanu.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska