zdjecia rodzinne

Sernik na zimno


Składniki:

3 opakowania serka homogenizowanego,
25 dag. masła roślinnego,
1 szklanka cukru pudru,
3 jajka,
2 łyżeczki żelatyny,
2 torebki galaretki ,
1 szklanka mleka,
rodzynki.

Wykonanie:

Masło ucierać z pudrem i dodawać po 1 jajku. Do jednolitej masy dodać serek. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę i gdy ostygnie dodać do masy serowej, całość dobrze wymieszać i dodać namoczone rodzynki. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami (mogą być połamane), wylać masę serową - odczekać ok. 10 min. i zalać krzepnącą galaretką. Odstawić na ok. 3 godziny w chłodne miejsce.

Kategorie: ciastadeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa