zdjecia rodzinne

Sałatka makaronowa z tuńczykiem


Składniki:

15 dag makaronu (świderki, muszelki),
1 puszka tuńczyka w oleju,
1 brokuł blanszowany,
1 czerwona papryka,
5 ząbków czosnku,
4 łyżki oliwy,
sol, pieprz.

Wykonanie:

Makaron ugotować. Brokuł - różyczki blanszować 3 min. w osolonej wodzie. Czosnek posiekać i przesmażyć na oliwie, paprykę pokroić na małe kosteczki, wszystkie składniki wymieszać i połączyć z rozdrobnionym tuńczykiem i olejem z tej puszki. Doprawić solą i pieprzem.
Można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


GAmuXgLAxlQZLsHE , 2018-12-21
hlVnTZ We will any lengthy time watcher and i also only believed Would head to plus claim hello right now there for ones extremely first time period.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa