zdjecia rodzinne

Sałatka makaronowa z tuńczykiem


Składniki:

15 dag makaronu (świderki, muszelki),
1 puszka tuńczyka w oleju,
1 brokuł blanszowany,
1 czerwona papryka,
5 ząbków czosnku,
4 łyżki oliwy,
sol, pieprz.

Wykonanie:

Makaron ugotować. Brokuł - różyczki blanszować 3 min. w osolonej wodzie. Czosnek posiekać i przesmażyć na oliwie, paprykę pokroić na małe kosteczki, wszystkie składniki wymieszać i połączyć z rozdrobnionym tuńczykiem i olejem z tej puszki. Doprawić solą i pieprzem.
Można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką