zdjecia rodzinne

Sałatka makaronowa z tuńczykiem


Składniki:

15 dag makaronu (świderki, muszelki),
1 puszka tuńczyka w oleju,
1 brokuł blanszowany,
1 czerwona papryka,
5 ząbków czosnku,
4 łyżki oliwy,
sol, pieprz.

Wykonanie:

Makaron ugotować. Brokuł - różyczki blanszować 3 min. w osolonej wodzie. Czosnek posiekać i przesmażyć na oliwie, paprykę pokroić na małe kosteczki, wszystkie składniki wymieszać i połączyć z rozdrobnionym tuńczykiem i olejem z tej puszki. Doprawić solą i pieprzem.
Można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane