zdjecia rodzinne

Sałatka makaronowa z tuńczykiem


Składniki:

15 dag makaronu (świderki, muszelki),
1 puszka tuńczyka w oleju,
1 brokuł blanszowany,
1 czerwona papryka,
5 ząbków czosnku,
4 łyżki oliwy,
sol, pieprz.

Wykonanie:

Makaron ugotować. Brokuł - różyczki blanszować 3 min. w osolonej wodzie. Czosnek posiekać i przesmażyć na oliwie, paprykę pokroić na małe kosteczki, wszystkie składniki wymieszać i połączyć z rozdrobnionym tuńczykiem i olejem z tej puszki. Doprawić solą i pieprzem.
Można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


GAmuXgLAxlQZLsHE , 2018-12-21
hlVnTZ We will any lengthy time watcher and i also only believed Would head to plus claim hello right now there for ones extremely first time period.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką