zdjecia rodzinne

Sałatka makaronowa z tuńczykiem


Składniki:

15 dag makaronu (świderki, muszelki),
1 puszka tuńczyka w oleju,
1 brokuł blanszowany,
1 czerwona papryka,
5 ząbków czosnku,
4 łyżki oliwy,
sol, pieprz.

Wykonanie:

Makaron ugotować. Brokuł - różyczki blanszować 3 min. w osolonej wodzie. Czosnek posiekać i przesmażyć na oliwie, paprykę pokroić na małe kosteczki, wszystkie składniki wymieszać i połączyć z rozdrobnionym tuńczykiem i olejem z tej puszki. Doprawić solą i pieprzem.
Można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy