zdjecia rodzinne

Sos uniwersalny


Składniki:

1/2 szklanki majonezu,
1/2 kubka jogurtu naturalnego,
2 łyżki octu balsamicznego lub winnego,
1 łyżka musztardy,
1 łyżeczka sosu sojowego,
2 łyżki oliwy,
2 łyżki miodu,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
sól.

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć i ubijać trzepaczką
Podawać do sałatek rybnych, warzywnych i łączonych z mięsem.


Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem