zdjecia rodzinne

Sos amerykański


Składniki:

3/4 szklanki oliwy,
4 łyżki białego octu winnego,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka brązowego cukru,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Cebulę i czosnek podzielić na kilka części, polać octem winnym i zostawić pod przykryciem na ok. 20 min. Przecedzić.
Cukier, paprykę sól i pieprz zalać aromatycznym octem i miksować dodając oliwę. Wspaniały sos do sałatek i surówek.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe