zdjecia rodzinne

Zupa cebulowa


Składniki:

1,5 litra wywaru z warzyw,
5 cebul,
2 łyżki maki,
2 łyżki masła roślinnego,
kilka kromek bułki,
3 łyżki tartego ementalera,
olej do smażenia,
pieprz, sól.

Wykonanie:

Pokrojoną w cienkie plasterki cebulę lekko podsmażyć na maśle, pod koniec oprószyć mąką, zarumienić mąkę. Wlać do tego zimny wywar i dobrze wymieszać aby nie było grudek. Przyprawić do smaku. Postawić na ogniu i gotować ok. 15 minut. Każdą kromkę bułki pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Wszystkie wyłożyć do żaroodpornego naczynia, zalać zupą i posypać startym serem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec 10 minut.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej