zdjecia rodzinne

Zupa cebulowa


Składniki:

1,5 litra wywaru z warzyw,
5 cebul,
2 łyżki maki,
2 łyżki masła roślinnego,
kilka kromek bułki,
3 łyżki tartego ementalera,
olej do smażenia,
pieprz, sól.

Wykonanie:

Pokrojoną w cienkie plasterki cebulę lekko podsmażyć na maśle, pod koniec oprószyć mąką, zarumienić mąkę. Wlać do tego zimny wywar i dobrze wymieszać aby nie było grudek. Przyprawić do smaku. Postawić na ogniu i gotować ok. 15 minut. Każdą kromkę bułki pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Wszystkie wyłożyć do żaroodpornego naczynia, zalać zupą i posypać startym serem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec 10 minut.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory