zdjecia rodzinne

Zupa selerowa z groszkiem


Składniki:

40 dag selera korzeniowego,
włoszczyzna,
cebula,
łyżka masła,
łyżka mąki,
puszka zielonego groszku,
natka pietruszki,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Umyty seler i warzywa pokroić na małe kawałki i gotować pod przykryciem w ok. 2 litrach wody aż będą miękkie. Odcedzić i warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować. Rozprowadzić wywarem z jarzyn, zagęścić zasmażką . Zagotować mieszając. Pod koniec dodać groszek. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem