zdjecia rodzinne

Zupa selerowa z groszkiem


Składniki:

40 dag selera korzeniowego,
włoszczyzna,
cebula,
łyżka masła,
łyżka mąki,
puszka zielonego groszku,
natka pietruszki,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Umyty seler i warzywa pokroić na małe kawałki i gotować pod przykryciem w ok. 2 litrach wody aż będą miękkie. Odcedzić i warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować. Rozprowadzić wywarem z jarzyn, zagęścić zasmażką . Zagotować mieszając. Pod koniec dodać groszek. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory