zdjecia rodzinne

Zupa selerowa z groszkiem


Składniki:

40 dag selera korzeniowego,
włoszczyzna,
cebula,
łyżka masła,
łyżka mąki,
puszka zielonego groszku,
natka pietruszki,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Umyty seler i warzywa pokroić na małe kawałki i gotować pod przykryciem w ok. 2 litrach wody aż będą miękkie. Odcedzić i warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować. Rozprowadzić wywarem z jarzyn, zagęścić zasmażką . Zagotować mieszając. Pod koniec dodać groszek. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy