zdjecia rodzinne

Zupa selerowa z groszkiem


Składniki:

40 dag selera korzeniowego,
włoszczyzna,
cebula,
łyżka masła,
łyżka mąki,
puszka zielonego groszku,
natka pietruszki,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Umyty seler i warzywa pokroić na małe kawałki i gotować pod przykryciem w ok. 2 litrach wody aż będą miękkie. Odcedzić i warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować. Rozprowadzić wywarem z jarzyn, zagęścić zasmażką . Zagotować mieszając. Pod koniec dodać groszek. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza