zdjecia rodzinne

Kalafior inaczej


Składniki:

1 średni kalafior,
25 dag chudego boczku,
15 dag ostrego, żółtego sera,
2 jajka,
łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Kalafior obgotować w osolonej wodzie i lekko twardy podzielić na cząstki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Boczek posiekać w drobna kostkę, przesmażyć na patelni, wymieszać z jajkami, koncentratem i solą, polać kalafior, posypać starty serem i zapiec w nagrzanym piekarniku ok. 10 min w temperaturze 180st.C
Dobra rada. Wokół kalafiora można ułożyć ugotowane i pokrojone w plastry ziemniaki i tez posypać startym serem.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci