zdjecia rodzinne

Kalafior inaczej


Składniki:

1 średni kalafior,
25 dag chudego boczku,
15 dag ostrego, żółtego sera,
2 jajka,
łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Kalafior obgotować w osolonej wodzie i lekko twardy podzielić na cząstki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Boczek posiekać w drobna kostkę, przesmażyć na patelni, wymieszać z jajkami, koncentratem i solą, polać kalafior, posypać starty serem i zapiec w nagrzanym piekarniku ok. 10 min w temperaturze 180st.C
Dobra rada. Wokół kalafiora można ułożyć ugotowane i pokrojone w plastry ziemniaki i tez posypać startym serem.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem