zdjecia rodzinne

Kalafior inaczej


Składniki:

1 średni kalafior,
25 dag chudego boczku,
15 dag ostrego, żółtego sera,
2 jajka,
łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Kalafior obgotować w osolonej wodzie i lekko twardy podzielić na cząstki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Boczek posiekać w drobna kostkę, przesmażyć na patelni, wymieszać z jajkami, koncentratem i solą, polać kalafior, posypać starty serem i zapiec w nagrzanym piekarniku ok. 10 min w temperaturze 180st.C
Dobra rada. Wokół kalafiora można ułożyć ugotowane i pokrojone w plastry ziemniaki i tez posypać startym serem.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe