zdjecia rodzinne

Kalafior inaczej


Składniki:

1 średni kalafior,
25 dag chudego boczku,
15 dag ostrego, żółtego sera,
2 jajka,
łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Kalafior obgotować w osolonej wodzie i lekko twardy podzielić na cząstki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Boczek posiekać w drobna kostkę, przesmażyć na patelni, wymieszać z jajkami, koncentratem i solą, polać kalafior, posypać starty serem i zapiec w nagrzanym piekarniku ok. 10 min w temperaturze 180st.C
Dobra rada. Wokół kalafiora można ułożyć ugotowane i pokrojone w plastry ziemniaki i tez posypać startym serem.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci