zdjecia rodzinne

Kruche babeczki


Składniki:

30 dag maki,
20 dag margaryny,
2 łyżki kwaśnej śmietany,
3 żółtka,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki cukru pudru,
1 torebka cukru waniliowego.

Wykonanie:

Wymieszać razem żółtka, śmietanę i cukry i wlać do mąki. Dodać margarynę i szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Małe foremki posypać mąką i wylepić ciastem. Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia (ok. 15 minut w 180 st.C)
Tak przygotowane babeczki można wypełniać bita śmietaną, serkami homogenizowanymi, dowolną masą, dekorować owocami.

Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem