zdjecia rodzinne

Filety z kurczaka w kapuście


Składniki:

2 piersi z kurczaka,
ćwierć główki białej kapusty,
cebula,
marchewka,
pół szklanki kwaśnej śmietany,
łyżeczka mąki,
kostka rosołowa,
olej,
pieprz, sól.

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w cienkie półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać kapustę, marchew, soli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju i przełożyć do kapusty, wrzucić kostkę rosołową i dusić do miękkości. Na koniec wlać śmietanę rozmącona z mąką i doprowadzić do wrzenia.
Podawać z kluskami kładzionymi lub ziemniakami.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Herubinek , 2009-11-01
Dzisiaj było na obiad i muszę przyznać że całkiem smaczne danie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory