zdjecia rodzinne

Filety z kurczaka w kapuście


Składniki:

2 piersi z kurczaka,
ćwierć główki białej kapusty,
cebula,
marchewka,
pół szklanki kwaśnej śmietany,
łyżeczka mąki,
kostka rosołowa,
olej,
pieprz, sól.

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w cienkie półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać kapustę, marchew, soli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju i przełożyć do kapusty, wrzucić kostkę rosołową i dusić do miękkości. Na koniec wlać śmietanę rozmącona z mąką i doprowadzić do wrzenia.
Podawać z kluskami kładzionymi lub ziemniakami.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


eafzhNtZLtBUQN , 2018-12-20
YILnUC You have remarked very interesting points! ps nice site.
Herubinek , 2009-11-01
Dzisiaj było na obiad i muszę przyznać że całkiem smaczne danie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem