zdjecia rodzinne

Chrupiąca pierś kurczaka


Składniki:

2-3 piersi z kurczaka,
2 jajka,
15 dag startego parmezanu,
tarta bułka,
olej do smażenia,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki, oprószyć sola i pieprzem, zanurzyć w rozmąconych jajkach, obtoczyć w bułce tartej zmieszanej z parmezanem, ( mięso jest wtedy bardziej pikantne i chrupiące). Smażyć w gorącym oleju na złoty kolor.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Zgadzam się. Tez wypróbowałam. Pyszne.
Gość , 2010-05-28
Przepis wspaniały. Przynajmniej mogłam zrobic piersi z kurczaka mniej tradycyjnie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem