zdjecia rodzinne

Chrupiąca pierś kurczaka


Składniki:

2-3 piersi z kurczaka,
2 jajka,
15 dag startego parmezanu,
tarta bułka,
olej do smażenia,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki, oprószyć sola i pieprzem, zanurzyć w rozmąconych jajkach, obtoczyć w bułce tartej zmieszanej z parmezanem, ( mięso jest wtedy bardziej pikantne i chrupiące). Smażyć w gorącym oleju na złoty kolor.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Zgadzam się. Tez wypróbowałam. Pyszne.
Gość , 2010-05-28
Przepis wspaniały. Przynajmniej mogłam zrobic piersi z kurczaka mniej tradycyjnie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką