zdjecia rodzinne

Chrupiąca pierś kurczaka


Składniki:

2-3 piersi z kurczaka,
2 jajka,
15 dag startego parmezanu,
tarta bułka,
olej do smażenia,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki, oprószyć sola i pieprzem, zanurzyć w rozmąconych jajkach, obtoczyć w bułce tartej zmieszanej z parmezanem, ( mięso jest wtedy bardziej pikantne i chrupiące). Smażyć w gorącym oleju na złoty kolor.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Zgadzam się. Tez wypróbowałam. Pyszne.
Gość , 2010-05-28
Przepis wspaniały. Przynajmniej mogłam zrobic piersi z kurczaka mniej tradycyjnie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)