zdjecia rodzinne

Kluski wiedeńskie


Składniki:

25 dag mąki pszennej,
20 dag masła,
4 jajka,
10 dag zmielonych orzechów,
10 dag tartego żółtego sera,
pieprz, sól.

Wykonanie:

Masło utrzeć na puch, dodawać po żółtku - cały czas ucierać i dodawać zmielone orzechy. Następnie na przemian dodawać pianę z białek, mąke i tarty ser, doprawić solą i delikatnie wymieszać. £yżką formować małe kluseczki, kłaść na osolony wrzątek, gotować aż wypłyną.
Podawać ze stopioną słoninką lub jako dodatek do pieczonego drobiu.


Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem