zdjecia rodzinne

Zapiekanka ryżowa


Składniki:

50 dag ryżu,
po pół puszki groszku konserwowego i kukurydzy,
2 małe ostre papryki,
3 jajka,
2 łyżki keczupu,
po łyżeczce curry i papryki w proszku,
sól, pieprz,
masło do wysmarowania formy.

Wykonanie:

Ryż ugotować na sypko i podzielić na 3 części. Groszek i kukurydzę odsączyć, papryki pokroić w cienkie paseczki. Do jednej część i ryżu dodać curry i pokrojoną paprykę, do drugiej keczup, sproszkowaną paprykę i groszek, do trzeciej odrobinę pieprzu i kukurydzę. Do każdej części wlać rozmącone jajko i dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian obok siebie 3 rzędy masy. Zapiec w temp. 180 st. C przez 20-30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)