zdjecia rodzinne

Zapiekanka ryżowa


Składniki:

50 dag ryżu,
po pół puszki groszku konserwowego i kukurydzy,
2 małe ostre papryki,
3 jajka,
2 łyżki keczupu,
po łyżeczce curry i papryki w proszku,
sól, pieprz,
masło do wysmarowania formy.

Wykonanie:

Ryż ugotować na sypko i podzielić na 3 części. Groszek i kukurydzę odsączyć, papryki pokroić w cienkie paseczki. Do jednej część i ryżu dodać curry i pokrojoną paprykę, do drugiej keczup, sproszkowaną paprykę i groszek, do trzeciej odrobinę pieprzu i kukurydzę. Do każdej części wlać rozmącone jajko i dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian obok siebie 3 rzędy masy. Zapiec w temp. 180 st. C przez 20-30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju