zdjecia rodzinne

Brownies


Składniki:

100 g gorzkiej czekolady
150 g masła
3 jajka
250 g cukru
100 g mąki
szczypta soli
100 ml śmietanki 30%
75 g posiekanych orzechów włoskich
2 lyzki cukru pudru do posypania (jeśli ktoś lubi)

Wykonanie:

Czekoladę i masło wkładamy do garnuszka, który wstawiamy do większego naczynia z gotującą się wodą. Podgrzewamy na parze, aż czekolada z masłem sie rozpuszczą, potem zdejmujemy z ognia. Jajka ubijamy z cukrem. Gdy masa jajeczna zbieleje, dodajemy po łyżce rozpuszczoną (lekko ostudzoną) czekoladę i ucieramy. Do masy dodajemy mąkę, szczyptę soli i śmietankę oraz wsypujemy orzechy i mieszamy wszystko razem.
Masę wylewamy na blachę (prostokątną) wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu możemy
posypać cukrem pudrem lub jeszcze przed upieczeniem posypać migdałami (w płatkach).

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Bitki