zdjecia rodzinne

Brownies


Składniki:

100 g gorzkiej czekolady
150 g masła
3 jajka
250 g cukru
100 g mąki
szczypta soli
100 ml śmietanki 30%
75 g posiekanych orzechów włoskich
2 lyzki cukru pudru do posypania (jeśli ktoś lubi)

Wykonanie:

Czekoladę i masło wkładamy do garnuszka, który wstawiamy do większego naczynia z gotującą się wodą. Podgrzewamy na parze, aż czekolada z masłem sie rozpuszczą, potem zdejmujemy z ognia. Jajka ubijamy z cukrem. Gdy masa jajeczna zbieleje, dodajemy po łyżce rozpuszczoną (lekko ostudzoną) czekoladę i ucieramy. Do masy dodajemy mąkę, szczyptę soli i śmietankę oraz wsypujemy orzechy i mieszamy wszystko razem.
Masę wylewamy na blachę (prostokątną) wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu możemy
posypać cukrem pudrem lub jeszcze przed upieczeniem posypać migdałami (w płatkach).

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)