zdjecia rodzinne

Rogaliki piwne - błyskawiczne


Składniki:

2,5 szklanki mąki,
1/2 szklanki piwa,
1 kostka margaryny.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć, dodawać mąkę i piwo. Zagnieść ciasto i rozwałkować na kształt koła (niezbyt grubo). Wykrawać trójkąty na rogaliki. Na najszersze miejsce położyć ósemkę jabłka lub powidła i zwinąć rogali.
Można tez pokroić na kwadraty i na środek położyć jabłko lub powidła - zwinąć w kopertę.
Piec na złoty kolor, polukrować.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gość , 2010-12-20
a rogaliki przepyszne robiłam posypane cukrem pudrem pychota a dzieki piwie są dłuzej świerze
gość , 2010-12-20
taki nozyk mozna kupic prawie w karzdym markecie
Gość , 2009-11-20
ja ostatnio taki widzialam w Piotrze i Pawle
Gość , 2009-11-11
gdzie można kupić taki nożyk?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem