zdjecia rodzinne

Rogaliki piwne - błyskawiczne


Składniki:

2,5 szklanki mąki,
1/2 szklanki piwa,
1 kostka margaryny.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć, dodawać mąkę i piwo. Zagnieść ciasto i rozwałkować na kształt koła (niezbyt grubo). Wykrawać trójkąty na rogaliki. Na najszersze miejsce położyć ósemkę jabłka lub powidła i zwinąć rogali.
Można tez pokroić na kwadraty i na środek położyć jabłko lub powidła - zwinąć w kopertę.
Piec na złoty kolor, polukrować.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gość , 2010-12-20
a rogaliki przepyszne robiłam posypane cukrem pudrem pychota a dzieki piwie są dłuzej świerze
gość , 2010-12-20
taki nozyk mozna kupic prawie w karzdym markecie
Gość , 2009-11-20
ja ostatnio taki widzialam w Piotrze i Pawle
Gość , 2009-11-11
gdzie można kupić taki nożyk?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka