zdjecia rodzinne

Naleśniki z kapustą i pieczarkami


Składniki:

Na naleśniki:
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
2 jajka,
1 szklanka mąki,
odrobina soli.

Nadzienie:
50 dag kapusty kwaszonej,
30 dag pieczarek,
1 cebula,
olej,
przyprawy,
sól

Wykonanie:

Mleko, wodę, mąkę i sól zmiksować i upiec naleśniki.
Kwaszoną kapustę wypłukać w wodzie , odcisnąć i drobno posiekać. Umyte pieczarki drobno posiekać, cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz i przesmażyć kapustę ok.10 minut. Pieczarki z cebulką przesmażyć, dołożyć do kapusty, wsypać przyprawy i jeszcze chwilę smażyć ciągle mieszając aż odparuje woda.
Przygotowany farsz nakładać na naleśniki przekrojone na pół i zwinąć w rulon.

Tak przygotowana kapusta z pieczarkami jest również świetnym dodatkiem do mięsa .

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Angela , 2011-01-27
Bardzo dobry przepis.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Bitki