zdjecia rodzinne

Farsz do naleśników


Składniki:

(na 15 naleśników):
- cała pierś kurczaka,
- 0,5 kg pieczarek,
- 2 cebule, natka pietruszki,
- 2 łyżki musztardy,
- kwaśna śmietana,
- przyprawy,
- olej do smażenia.

Wykonanie:

Pierś, pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, Ma oleju podsmażamy cebulę, dokładamy pierś i dalej smażymy. Na koniec dodajemy pieczarki i chwilę wszystko smażymy. Dodajemy pokrojona natkę pietruszki, wedetę, musztardę i śmietanę / tyle, by nie było zbyt rzadkie/.Mieszamy i chwilę podsmażamy.
Farsz kładziemy na środek cienkich naleśników i składamy je.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka