zdjecia rodzinne

Śledzie w przyprawach korzenych


Składniki:

- 50 dag filetów śledziowych
- 2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 2 łyżeczki mielonych go¼dzików
- 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu białego
- 1 łyżeczka mielonego imbiru lub ok. 1 cm siekanego świeżego imbiru
- 4 pokruszone liście laurowe
- 3 średnie cebule
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki oleju

Wykonanie:

Śledzie umyć, wysuszyć, pokroić na kawałki.
Cynamon, go¼dzki, ziele angielskie, peiprz, imbir i liście laurowe wymieszać a następnie posypać nimi filety. Filety przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia zeszklić na oleju pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę i smażyć chwilę po dodaniu koncentratu pomidorowego. Posolić i popieprzyć a następnie ostudzić.
Ostudzoną cebulę z sosem pomidorowym położyć na śledziach.

Kategorie: rybyBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem