zdjecia rodzinne

Udka z kurczaka w pomidorach


Składniki:

3 uda z kurczaka (lub 2 skrzydła z indyka),
4 pomidory,
1 papryka,
koncentrat pomidorowy,
kostka rosołowa,
2 łyżki śmietany,
przyprawy.

Wykonanie:

Sparzyć gorącą wodą pomidory i paprykę, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ugotować udka (lub skrzydła) w osolonej wodzie. Podzielić ugotowane mięso na kawałki. Do naczynia żaroodpornego wsypać pokrojone pomidory i paprykę, a na nie kawałki mięsa. Następnie zalać bulionem z kostki rosołowej wymieszanym z koncentratem pomidorowy. Wstawić do piekarnika i piec około 1 godziny w temperaturze 200 st. C. aż woda wyparuje i potrawka zgęstnieje.
Pod koniec zagęścić śmietaną.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem