zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczyka


Składniki:

1 puszka kawałków tuńczyka w oleju roślinnym
3 łyżki majonezu
1 puszka kukurydzy konserwowej
4 duże ogórki kiszone
200g ugotowanego ryżu białego
sól, pieprz
5 liści sałaty do dekoracji

Wykonanie:

Ogórki pokroić w kostkę, kawałki tuńczyka odcedzić z oleju.
W naczyniu wymieszać kukurydzę, zimny ryż, tuńczyka, ogórki oraz majonez.
Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Na dużym talerzu ułożyć umyte liście sałaty i nakładać uformowaną w kulki sałatkę.

Kategorie: rybywegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2009-11-12
to z okazji imienin cioci Jadzi
Gość , 2009-11-12
fiu fiu fiu. Jakies imieniny byly? Czy tak tylko z okazjii 11 listopada?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa