zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczyka


Składniki:

1 puszka kawałków tuńczyka w oleju roślinnym
3 łyżki majonezu
1 puszka kukurydzy konserwowej
4 duże ogórki kiszone
200g ugotowanego ryżu białego
sól, pieprz
5 liści sałaty do dekoracji

Wykonanie:

Ogórki pokroić w kostkę, kawałki tuńczyka odcedzić z oleju.
W naczyniu wymieszać kukurydzę, zimny ryż, tuńczyka, ogórki oraz majonez.
Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Na dużym talerzu ułożyć umyte liście sałaty i nakładać uformowaną w kulki sałatkę.

Kategorie: rybywegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2009-11-12
to z okazji imienin cioci Jadzi
Gość , 2009-11-12
fiu fiu fiu. Jakies imieniny byly? Czy tak tylko z okazjii 11 listopada?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju