zdjecia rodzinne

Kapusta postna z łazankami


Składniki:

1 kg kapusty kwaszonej,
paczka makaronu "łazanki" (30 dag),
1 kg pieczarek,
olej,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Makaron ugotować (al dente), kapustę wypłukać, pokroić, dolać trochę wody i ugotować na miękko, odcedzić. Część wywaru odlać, a do reszty włożyć ugotowany makaron. Pieczarki podsmażyć na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do makaronu i krótko podsmażyć. Przełożyć wszystko razem do kapusty, doprawić dowolnymi przyprawami i gotować ok. 10 minut.

Kategorie: wegetariańskieBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-11-16
Próbowałam. Wspaniałe. Ja dodaję jeszcze 2-3 cebule podsmażone na oliwie. Polecam


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)