zdjecia rodzinne

Kapusta postna z łazankami


Składniki:

1 kg kapusty kwaszonej,
paczka makaronu "łazanki" (30 dag),
1 kg pieczarek,
olej,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Makaron ugotować (al dente), kapustę wypłukać, pokroić, dolać trochę wody i ugotować na miękko, odcedzić. Część wywaru odlać, a do reszty włożyć ugotowany makaron. Pieczarki podsmażyć na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do makaronu i krótko podsmażyć. Przełożyć wszystko razem do kapusty, doprawić dowolnymi przyprawami i gotować ok. 10 minut.

Kategorie: wegetariańskieBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-11-16
Próbowałam. Wspaniałe. Ja dodaję jeszcze 2-3 cebule podsmażone na oliwie. Polecam


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka